Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je učestvovao na sastanku predstavnika 10 srpskih opština na KiM, kaže da je atmosfera u Kosovskoj Mitrovici još uvek napeta i da se nakon upada jedinica ROSU oseća naboj, emocija, neugodnost i strah.

Petković je ukazao da su iz Prištine istog dana kada je hapšen direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, stizale nove provokacije i pretnje hapšenjima svih onih koji budu učestvovali u formiranju Zajednice srpskih opština.

“Ispada da su se osmelili nakon događaja u Mitrovačkom dvoru i sada nastavljaju u istom tempu. Međutim, ideja da se ponovo okupimo u Mitrovačkom dvoru govori o tome da to nikada neće biti mesto našeg poraza već će biti mesto odbrane našeg dostojanstva i časti“, rekao je Petković za Pink.

On je naglasio da srpski zvaničnici ne moraju da traže dozvolu da uđu na KiM , već da se samo šalju informacije o mestu i vremenu posete da bi se napravila bezbednosna procena posete.

“Kad sam juče krenuo u Mitrovački dvor, držali su me na Jarinju sat vremena i pitali su me gde mi je najava. U poslednje dve godine sam najmanje 50 puta prešao prelaz na Jarinju i nikad mi ništa nije bilo potrebno. Držali su me do 12.45 kada je počeo sastanak i onda su me pustili“, ispričao je Petković.

Izvor: Tanjug

PODELI