Preduzeće „Dinoks“ Adamu Salihagiću (39) duguje 35.000 evra nakon što je postao stopostotni invalid.

Čačanin Adam Salihagić (39), koji je usled teške povrede glave dobijene pre osam godina u ovdašnjoj firmi „Dinoks“ postao stopostotni invalid, ni četiri godine posle presude suda za naplatu odštete od preduzeća, nije dobio ni dinara. Od invalidske penzije jedva preživljava, izdržavajući oca i sebe, plaćajući i alimentaciju za ćerku, a firma mu i dalje duguje 35.000 evra, koliko je sud procenio da treba da mu se plati odšteta.

U aprilu 2010. godine nastradao je na poslu, kada je pao sa kamiona. Zadobio je veliki hematom na mozgu, i hitno operisan u KC Kragujevac, nakon čega je bio 20 dana u komi.

– Posle dva meseca provedenih u Kragujevcu, prebačen sam u čačansku bolnicu, a potom u Ribarsku banju. Bio sam potpuno nepokretan, a pola godine posle operacije sam ponovo prohodao, s tim što mi je leva strana i dalje potpuno oduzeta, a na levo oko ne vidim.

U ovoj firmi, Adam kaže da je radio na crno, a kada je doživeo nesreću u firmi su mu rekli da radi tek nekoliko dana kod njih.

– U tom preduzeću radio sam punih devet meseci. Kada sam dokazao pred sudom da sam toliko dugo bio zaposlen, gazde su sve priznale, pa i to da su umesto mene potpisivali ugovor o radu – rekao nam je Adam.

BEZ ODGOVORA

Pokušali smo da čujemo i drugu stranu priče i da stupimo u kontakt sa sadašnjim vlasnicima firme koja je dužna Adamu, ali, nažalost, nismo uspeli. Sekretarica firme nam je rekla da će nam se gazdarica javiti, ali to se nije dogodilo.

Izvor: Novosti, Vlade Ilić

PODELI