Temperatura će za nedelju dana ići i do minus deset, navodi meteorolog Đorđe Đurić. Oblačno vreme sa susnežicom i snegom očekuje nas danas, dok nas već sutra ujutru u nizijama očekuje sneg. Tokom srede i četvrtka biće kišovito u celoj Srbij, a u petak će doći do otopljenjenja. Od naredne nedelje dolazi nam polarna zima i ledeni talas sa snegom i ledom, a temperatura ce ići i do minus 10 stepeni. Kada je reč o ovoj nedelji, smenjivaće se kiša i sneg.

– Tokom većeg dela sedmice oćekuje nas oblačno vreme, uz povremenu kišu. Sneg će padati u planinskim predelima, a najviše snega biće u istočnoj Srbiji, posebno u Timočkoj i Negotinskoj krajini, gde će napadati i do 10 centimetara snega. Ostatak Srbije će biti kišovit. Biće velika razlika između temperature na severu, gde će biti oko dva stepena, i jugu države, gde će biti oko 10 stepeni Celzijusovih – navodi Đurić.

Kako najavljuju meteorolozi, kraj februara bi mogao da bude najhladniji deo zime, jutarne temperature ići će i ispod minus 10 stepeni. Dugoročne prognoze pokazaju da će hladni talas nastaviti i početkom marta.

RHMZ predviđa da od danas pa do 10. marta samo pet dana neće padati sneg, a tek nakon 10. marta sleduje porast temperature i prestanak snežnih padavina.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje koje je na snazi do 21. februara.
„Tokom noći ponedeljak na utorak, u utorak i sredu u istočnim krajevima Srbije očekuje se formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 cm, lokalno i više.U planinskim predelima dalje povećanje visine snežnog pokrivača i uz jak vetar stvaranje snežnih nanosa“, navodi se u upozorenju.

Izvor: Kurir/Agencije

PODELI