Čačak – Zaštita intelektualne svojine tema je radionice koja je danas održana u Naučno tehnološkom parku u Čačku u okviru projekta Ineraktivna platforma poslovnih informacija i novi model primene informacija. Cilj je pružanje pomoći u ovoj oblasti mladim potencijalnim preduzetnicima i korisnicima njihovih uslugaa da bi opstali na tržištu.

U savremenim uslovima poslovanja intelektualna svojina je veoma važno sredstvo ekonomskog razvoja. To je najskuplja roba na domaćem i svetskom tržištu i zato njena zaštita u današnje vreme postaje sve važnija.

Među učesnicima radionice bili su maturanti čačanske Tehničke škole na smeru Informacionih tehnologija. Predavači su im govorili šta je intelektualna svojina, koje su njene forme i kako se ona može štititi na području Srbije , ali i i na međunarodnom tržištu prilikom plasmana nekih proizvoda. Za đake interesantno predavanje , a pojedinci već znaju gde bi primenili stečeno znanje .

Današnja radionica ima za cilj da predoči mladim ljudima, prvenstveno onima koji žele da pokrenu sopstveni biznis , i korisnicima usluga NTP kako da efikasno upravljaju intelektualnom svojinom.

NTP je realizovao radionicu u saradnji sa osnivačem, Poslovnim udruženjem Unija 2000, a uz finansijsku podršku razvojne agencije Srbije.

TV Lav Plus

PODELI