Gornji Milanovac – U Pranjanima je, u Osnovnoj školi „Ivo Andrić“, osnovan prvi Klub nastavnika i roditelja na teritoriji opštine Gornji Milanovac.
„Pod pokroviteljstvom UNICEFA u Srbiji se sprovodi projekat „Partnerski za obrazovanje“, a cilj tog projekta je da se formiraju Klubovi nastavnika i roditelja. Svaka škola ima Nastavničko veća u kome su nastavnici i Savet roditelja u kome su zastupljeni roditelji učenika koji pohađaju tu školu, tako da nema neke bliže saradnje između nastavnika i roditelja. Cilj ovog projekta je da se što više roditelja uključi u život i rad škole. Klub je formiran u junu mesecu, kada je održan prvi sastanak i kada je profesor engleskog jezika Mirjana Matović izabrana za predsednika Kluba, a predstavnik roditelja Milan Milošević za njenog zamenika. Tada su svi upoznati sa ciljevima programa. Možemo da se pohvalimo da imamo dobru saradnju sa roditeljima. U Teočinu svake godine organizujemo kulturno – umetničku manifestaciju „Teočinski dan“, u Srezojevcima za Svetog Savu imamo prigodan program, kao i Vaskršnji sabor koji je pokrenuo Miroslav Vujanić, u Brezni je Violeta Petrović snimila film „Sačuvajmo školu u Brezni“, Miloljub Ristanović je sa svojim roditeljima pokrenuo akciju da sredi svoju učionicu, tako da je učešće roditelja značajno u svim tim aktivnostima. Nadam se da će posle novog sastanka imati još ideja, jer Klub može da organizuje razna predavanja i tribine, da se uključi u prevenciju nasilja u školama, humanitarne i sportske akcije, da se podigne bezbednost učenika na još veći nivo i slično. Ima mnogo prostora na kome Klub može da deluje. Postoje tu nekad nerazumevanja u odnosima nastavnika i roditelja i ovo organizovanje može pomoći da se to sve prevaziđe. Odrasli moraju ličnim primerom da pokažu deci kako treba da se ponašaju i ovo je prilika da pokažemo da su nastavnici i roditelji na istoj strani i da imamo zajednički zadatak da vaspitamo našu decu“, rekao je direktor OŠ „Ivo Andrić“ u Pranjanima Zoran Pantović.
Pored matične škole „Ivo Andrić“ u Pranjanima, postoji još sedam odeljenja, i to dve osmogodišnje škole u Kamenici i Brezni i četvororazredne u Gojnoj Gori, Bogdanici, Koštunićima, Srezojevcima i Teočinu. Ove školske godine 225 učenika pohađa ove škole.

TV Lav Plus

PODELI