Čačak – Sva čačanska javna komunalna preduzeća uspešno su poslovala u prvih devet meseci ove godine, jedan je od zaključaka današnje sednice Gradskog veća. Zbog velikih potraživanja prioritet u narednom periodu biće angažovanje na povećanju naplate, dok će u JKP Komunalac tek biti formirana Služba za naplatu potraživanja.

JKP Komunalac u ovom trenutku potražuje oko 300 miliona dinara, 200 miliona od građana i 100 miliona od privrede. U ovom preduzeću je do sada postojala Služba popisa i naplate računa kojoj nije bio primarni zadatak da vrši naplatu potraživanja. Od nove godine radiće se sistematizacija i tada će biti formirana prava služba naplate.

„ Svaki od zaposlenih u Službi naplate potraživanja imaće svoj reon. On ga i sada ima , ali će način rada biti drugačiji. Osim popisa i revizije površina , zaposleni će dobiće i spisak dužnika , deliće opomene i razgovaraće na terenu o mogućnosti reprogama duga,“ kaže direktor preduzeća Petar Domanović. Dodaje da će biti intenziviran rad sa korisnicima usluga kojih sada ima oko 30 hiljada. Građane poziva da izmire svoje obaveze i podseća da cena iznošenja smeća nije menjana već četiri godine.

„Neophodna je Služba za naplatu potraživanja jer je i reon veoma veliki, pogotovu što ćemo vrlo brzo uvesti naplatu potraživanja i na selu“, kaže Domanović.

Gradonačelnik Čačka očekuje da će formiranjem Službe za naplatu JKP Komunalac uspeti d a naplati oko 60 odsto dugovanja.

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u kabinetu gradonačelnika, gradskim upravama , stručnim službama i gradskom pravobranilaštvu.

TV Lav Plus

PODELI