Gornji Milanovac – Opštinska uprava opštine Gornji Milanovac (Kancelarija za zaštitu životne sredine), u saradnji sa preduzećem „FOKA“ d.o.o. iz Gornjeg Milanovca, koje je obezbedilo i doniralo 1.000 kesa za sakupljanje otpada, organizovala je akciju „Jesenje čišćenje našeg grada 2017“.

Foto: OU Gornji Milanovac

Cilj akcije je da se uredi i očisti grad, da se kroz zajedničko druženje i rad deca edukuju o potrebi pravilnog deponovanja otpada, ali i da primerom pokažu svakom pojedincu, koji se nemarno odnosi prema čistoći našega grada, da je mnogo više onih koji žele čist i uredan grad.

Foto: OU Gornji Milanovac

JKP „Gornji Milanovac“ je u okviru akcije, uz deljenje plavih (za papir) i žutih (za PET ambalažu) kesa učesnicima i zainteresovanoj javnosti, promovisao primarnu selekciju otpada na svom štandu.

Pored radnika Kancelarije za zaštitu životne sredine i Odeljenja za inspekcijske poslove, pojedinci iz drugih odeljenja Opštinske uprave, koji su ranije kao koordinatori učestvovali u ovakvim akcijama, uključili su se u koordinaciju rada na čišćenju grada i dežurstvo tokom same akcije.

Foto: OU Gornji Milanovac

Svi učesnici akcije okupili su se na Trgu kneza Mihaila u 12 časova, odakle su krenuli na čišćenje unapred određenih lokacija.

TV Lav Plus

PODELI