Čačak – U prepunoj sali čačanskog Doma kulture estradni umetnik Milovan Mićo Kujundžić održao je koncert i na taj način obeležio 40 godina rada . Istovremeno Kujundžiću je gradonačelnik Čačka uručio zahvalnicu za njegov doprinos narodnom stvaralaštvu i dugodišnjem humanitarnom radu.

Čestitajući Kujundžiću veliki jubilej i rođendan gradonačelnik mu se zahvalio na svemu onome što je uradio za Čačak naglašavajući prvenstveno njegov humanitarni rad. Poželeo mu je dobro zdravlje i da nas još uveseljava bar 60 godina.

Ne skrivajući iznenađenje za uručeno priznanje Kujundžić je rekao da je koncert pod nazivom Čačku na dar samo pokušaj da se vrate oni lepi dani kada je grad na Moravi bio, kako je naglasio, muzička sila dodajući da se nada da će tu etiketu nositi i dalje .

Evocirajući uspomene na početak karijere izvođenjem narodnih pesama iz svog bogatog repertoara Kujundžić je priredio koncert za pamćenje sugrađanima , ali i mnogobrojnim gostima. Rođendan i veliki jubilej ocu je čestitao pesmom sin Nemanja koji je krenuo očevim stopama. Kujundžićev nastup pred zemljacima uveličale su njegove kolege Vera Matović, Gordana Lazarević i Aleksandar Ilić , drugari iz orkestara sa kojima je svirao , folkloraši. Od koloega i prijatelja sa televizije Galaksija, gde je počeo i bio prvi muzički urednik Kujundžić je primio je takođe priznanje. Bila je to prilika da se čuje ime pokojnog Mišule Petrovića sa kojim je Kujundžić počeo muzičku karijeru i sa kojim je dugo ,dugo sarađivao.

TV Lav Plus

PODELI