Čačak – U nastavku 16. sednice Skupštine grada Čačka odbornici su drugog dana raspravljali u pojedinostima o izmenama i dopunama odluke o budžetu za 2017. Sa druge strane predstavnici Pokreta Dveri ni danas nisu mogli da se pomire sa činjenicom da predložena Porodična deklaracija nije juče stavljena na dnevni red , zbog čega su ponovo organizovali KZN ispred skupštinske sale.

Prema rečima Radmile Živković , odbornice pokreta Dveri , gradski većnici odbili su predloženu Porodičnu deklaraciju sa kako je istakla neobičnim objašnjenjem , Iako ju je Komisija za ravnopravnost polova i podršku porodici jednoglasno prihvatila. Uz napomenu da je bilo neprimerenih komentara, a da je u obrazloženju između ostalog rečeno da je reč o političkoj odluci i da ne postoji dobra namera, što naglašava nije tačno, Živković kaže da je podatak da je u 2016. rođeno manje beba nego u poslednjih sto godina, samo jedan od razloga da se Deklaracija uvrsti u dnevni red Skupštine, a razloga ima još.

Statistika je neumoljiva , kaže odbornica Živković i dodaje da su brojke dovoljan razlog da se nešto preduzme. Sveobuhvatna pomoć porodici predstavlja ključ rešenja demografskog problema. Dugoročni cilj pokreta Dveri je povećanje kvaliteta života bračnih parova i da grad Čačak postane zaštitnik porodice.

Dok su nezadovoljnii dverjani sa novinarima razgovarali u skupštinskoj sali nastavljena je 16.sednica sa raspravom u pojedinostima o drugom rebalansu budžeta za 2017. Predsednik Skupštine se nada da će danas biti završena rasprava u načelu i u pojedinostima io drugim tačkama dnevnog reda i očekuje da će sutra biti održan dan za glasanje.

TV Lav Plus

PODELI