Na prvom kupu Srbije u biciklizmu koji je održan na autodromu Beranovac kod Kraljeva pobede su ostvarili seniorska ekipa BORCA i Stefan Stefanović, kao i kadet Dejan Cogoljević, a junior Jovan Đumić, juniorska ekipa i mlađi kadet Boško Veličić i ekipa osvojili su druga mesta.

Prvi Kup Srbije u biciklizmu trebalo je da se održi krajem meseca marta u Beogradu, ali zbog problema sa dobijanjem odgovarajućih saglasnosti za održavanje takmičenja, trka je odložena i održana u nedelju 14. aprila na autodromu Beranovac kod Kraljeva. Po veoma hladnom i kišovitom vremenu u veoma surovim uslovima, seniori i juniori vozili su zajedno 20 krugova u ukupnoj dužini od 105km.

Stefan Stefanović

Zanimljiva borbi vodila se uglavnom  između biciklista beogradskog PARTIZANA i BORCA. U završnom begu bio je Stefan Stefanović i najbolji takmičar iz Partizana Stevan Klisurić i zajedno su došli na sprint u kome je Stefan Stefanović bio bolji i ostvario pobedu. Treće mesto ostvario je takmičar METALCA Đorđe Đurić. Zanimljiva borba vodila se i za ostale pojedinačne plasmane jer su uticale na ekipni plasman, s obzirom da je Marko Danilović imao gumi defekt i zaostao ceo krug za konkurentima. U takvoj situaciji velika odgovornost pala je na Jovan Rajkovića i mladog Stefana Sretenovića. Oni su ostvarili sedmo i osmo mesto sto je ekipi donelo ukupno 170 bodova koliko je imao i Partizan, ali pobeda je otisla Borcu jer je imala bolje plasiranog pojedinca.

U juniorskoj konkurenciji pobedu su pojedinačno i ekipno ostvarili biciklisti Partizana, ali drugi je bio takmičar BORCA Jovan Đumić kao i ekipa, dok je uprkos defektu, peti bio Bogdan Milošević.

Jovan Đumić

Kadeti su vozili trku u boljim uslovima jer je kiša u međuvremenu prestala i odvezli su 10 krugova u dužini od 52km. U veoma dobroj vožnji Dejan Cogoljević je ubedljivo osvojio prvo mesto. Sa ovim plasmanom potvrdio je svoju kandidaturu za odlazak na LETNJI FESTIVAL MLADIH EVROPE – EYOF koji se održava u Azerbejdžanu ovog leta.

Dejan Cogoljević

Mladi kadeti vozili su trku u dužini od 26km. Boško Veličić došao je na cilj zajedno sa dva takmičara iz Sombora koji su iskoristili svoju brojčanu prednost i u taktičkom sprintu ostvarili pobedu ispred mladog bicikliste Borca. Ekipno Borac je osvojio drugo mesto.

Boško Veličić

Posle prve ovosezonske trke na drumu vidi se da su biciklisti BORCA vredno radili preko zime i da spremni ulaze u novu sezonu. Najbolje takmičare kluba, seniore Marka Danilovića i Stefana Stefanovića očekuju narednih dana nastupi za Reprezentaciju Srbije na trkama u okviru Euro toura koje su kvalifikacione trke za naredne Olimpijske igre. Prvo nastupaju na trci BEOGRAD-BANJA LUKA od 18-21.aprila, a potom na dve trke u Turskoj Tour of Mersin i Tour of Mesopotamia.

Izvor: TV Lav plus

Foto: Biciklistički klub Borac

PODELI