Članovi SNS ušli su u Gradsku upravu oko 15 časova da bi, kako kažu, odbranili institucije i izbornu volju građana. Ekipa OzonPressa zatekla ih je na samom ulazu u Gradsku upravu. Osim odbornika, bila su prisutna i dva direktora Milan Lukić i Dragan Nikolić, direktori Instituta za voćarstvo i Gradskog zelenila, kao i gradska većnica Slavica Dragutinović.

Neki su se dosađivali a neki su vreme ubijali čitajući knjigu. Niko od njih nije želeo da komentariše šta su im bili motivi da podrže ovu koordinisanu akciju na nivou cele Srbije. Rekli su nam da je to odluka vrha stranke i da će je poštovati dok je na snazi.

,,Odlučili smo da se okupljanjem ispred skupštinske sale damo podršku našim kolegama u Beogradu koji se bore za institucije i njihovo funkcionisanje. Došli smo jer postoje određena saznanja da bi grupa ljudi koja je proteklih dana protestovala da će napraviti neki incident i da pokušaju da upadnu u zgradu lokalne samouprave. Mi smo odlučili da na ovaj način danonoćnim dežurstvom sprečimo to. Ovde smo da svaki takav pokušaj predupredimo. Nećemo sebi dozvoliti bilo kakav fizički obračun niti da u njemu učestvujemo ali tu smo da uzbunimo nadležne institucije kako bi raduile svoj posao. Ovde ćemo biti dokle god bude postojala opasnost da neko zloupotrebi građanske proteste“, rekao je šef odborničke grupe SNS Aleksandar Maksimović.

Kako su nam rekli, oni će se u manjim grupama smenjivati na svakih osam sati. Podsetimo,  u skoro svim gradovima i opštinama naprednjaci su danas ušli u skupštine po nalogu vrha stranke.  Prvobitna najava bila je da će štrajkovati glađu ali su od toga odustali.

Izvor: Ozon Press

Foto: Ozon Press

PODELI