Odbirnici Skupštine grada Čačak većinom glasova izglasali su sve predložene tačke dnevnog reda i tako završili dvodnevnu sednicu.

Od opozicije, sednici je prisustvovao samo jedan odbornik sa liste Dveri, Dragana Štavljanina, koji je novinarima rekao da to čini zarad interesa meštana sela koji su ga izabrali.

Ostali odbornici opozicionih grupa Dveri, Nove Srbije i Grupe građana „Za napredniji Čačak“, bojkotovali su rad lokalnog parlamenta zbog kako su prethodno saopštili „urušavanja institucija i preuzimanja medija od strane vladajućeg ređima“.

Odbornici su na sednici usvojili Akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu, programe rada više javnih ustanova, zatim predloge da Čačak pristupi članstvu udruženja „Pokret za decu tri plus“, kao i o mreži javnih predškolskih ustanova.

Usvojeno je i rešenje o davanju na korišćenje objekta u javnoj svojini grada Čačka Ustanovi za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“.

Odbornici su prihvatili i predloge Komisije za kadrove i mandatno imunitetska pitanja iako se oko pojedinih kandidata vodila polemika.

Izvor: MNA

Foto: Sednica Skupštine Čačak

PODELI