Osnovni sud u Nišu odbio je predlog tužilaštva da se vozaču D.S.osumnjičenom da je izazvao saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi kod Doljevca, u kojoj je stradala Stanika Gligorijević (52), a petoro ljudi povređeno, odredi pritvor u trajanju od 30 dana kako ne bi uticao na svedoke.

Zahtev je, kako objašnjavaju u sudu, odbijen jer je D.S. zadržan tek24 sata nakon nesreće, tako da je za to vreme bio u kontaktu sa svedocima.

– Odbijen je zahtev tužilaštva da se odredi pritvor kako ne bi uticao na svedokekoji još nisu saslušani, a to su Zoran Babić i Aleksandar Luković koji nije učesnik u saobraćajnoj nezgodi, već osoba koja je naknadno došla na mesto nesreće. Ako je i postojala eventualna opasnost da utiče na svedoke, ona je mogla u tom periodu pre zadržavanja da bude realizovana -rekao za „Novosti“ portparol Osnovnog suda u Nišu Vlada Rakonjac.

D.S. je, inače danas najpre saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu gdeje, kako navode, izneo svoju odbranu, ali kako su rekli, detalji sa saslušanja biće poznati tek kada budu ispitani svi svedoci. Kod vozača je utvrđeno da nije bio pod dejstvom alkohola u trenutku nesreće kao i da će veštačenjem biti utvrđeno kojom brzinom vozio „škodu superb“ kojom se zakucao u auto koji je stajao na naplatnoj rampi.

Izvor: J.Ć.

Foto. screenshot/Prva TV

PODELI