U Čačku je predstavljen roman sarajevskog pisca i novinara Muharema Bazdulja Kvadratni koren iz života. Knjiga govori o turbolentnom vremenu od devedesetih godina do danas, ali na jedan, kako novinar Darijević kaže, intrigantan način svojstven Bazdulju. Osim autora, na književnoj večeri govorili su pisac iz Čačka Milan Gromović i čačanski novinar Dušan Darijević.

Ideja romana Kvadratni koren iz života je, kako kaže autor, da se iz svakodnevice, koja se ponavlja, bez novih i interesantnih delova, izvuče ono što je povezano i izvire iz vremena o kojem govori, a opet je koncentrisanije.

,,Ovo je knjiga o čoveku koji posle svog 50. rođendana podvlači crtu, pravi izveštaj o vlastitom životu. Naši čitaoci, bez obzira na neka individualana iskustva bar u jednom delu će moći da prepoznaju sebe same“, kaže Bazdulj.

Kvadratni koren iz života izlazi iz prošlogodišnje produkcije i izdvaja se od drugih romana, kaže novinar Dušan Darijević. Smatra da je nepravedno zapostavljen, a nije ušao ni u najuži izbor za ovogodišnju NIN-ovu nagradu.

Opširnije u prilogu…

Izvor: TV Lav plus

PODELI