Vanredna situacija je i dalje na snazi na teritoriji grada Kraljeva i opština Nova Varoš, Raška, Lučani, Ivanjica, Požega i Trgovište, saopštio je danas Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije i dalje su angažovani u spasavanju i pružanju pomoći stanovnicima Srbije kojima je, usled povećanih snežnih padavina, život otežan i biće na terenu dok se situacija ne stabilizuje.

Kako se ističe, u periodu obilnih padavina, Sektor za vanredne situacije je imao 30 intervencija i evakuisano 15 osoba iz zavejanih područja. U asistencijama ekipama Hitne pomoći, pripadnici Sektora prevezli su 21 osobu i jednu bebu do zdravstvenih centara.

U selu Gornje Košlje, sedam vatrogasaca iz Ljubovije su, zbog visokog snega i nepristupačnog terena, evakuisali stariju ženu i odvezli je u Dom zdravlja na dalje lečenje. Dvoje vatrogasaca-spasilaca iz Vranja su motornim sankama dostavljali namirnice u Gornjoj Mahali i prevozili medicinsko osoblje do mesta Čauševci, da bi pružali pomoć.

Izvor: FoNet

PODELI