U Čačku će 18.januara biti održan protest ,,Jedan od pet miliona“. Organizatori, kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, su studenti, a protest počinje u 18 časova ispred spomenika Vojvodi Stepi kod Pošte.

Saopštenje organizatora prenosimo u celini:

U Srbiji se proteklih 6 nedelja dešavaju ozbiljne promene politčke situacije. Kao i u Francuskoj, i u Srbiji su krenuli masovni protesti, jer ovakvo stanje postaje neizdrživo. Za razliku od Francuza, protesti u Srbiji su nenasilni, jer niko od članova protesta ne želi da se proliva krv u Srbiji.

Želimo da mirni putem izrazimo nezadovoljstvo načinom vođenja države od SNS i njihovih kaolicionih satelita. Osim u Beogradu, protesti su organizovani i u Kragujevcu, Nišu, Požegi, Kuršumliji, a šire se i na ostale gradove. Tako i naš Čačak neće biti izuzetak. Vreme je za promene, Srbija je ustala! Čačak je oduvek bio opozicioni grad, jezgro slobode protiv svake vrste diktature i ugnjetavanja.

Mi, studenti, koji studiramo u Beogradu, a koji smo organizatori i beogradskih protesta, svesni smo u šta se naš grad pretvorio. Posle studija želimo da se vratimo u naš rodni grad, ali pre toga život u našem Čačku mora imati perspektivu, koji mi trenutno nažalost ne vidimo. Nekadašnji stub Moravičkog okruga, danas postaje prazan grad, bez perspektive, bez mladih ljudi. Vreme je da Čačku vratimo stari sjaj. Ne želimo da se naši mozgovi odlivaju iz Čačka, ni u Beograd, niti diljem Evrope, ma šta naš gradonačelnik mislio. Ne želimo jelke od 30 hiljada evra, a plate od 30 hiljada dinara. Ne želimo da naši bližnji odlaze u inostranstvo, „trbuhom za kruhom“, dok se nekolicina ljudi bogati na naš račun. Želimo da Čačak ponovo postane onako lep, bez ukrašavanja jeftinim (a skupim) ukrasima.

Hoćemo normalne uslove za život, hoćemo normalnu vlast! I dobićemo je! Zato vas sve pozivamo da se zajedno u petak 18. januara u 18 časova okupimo kod Gradskog šetališta, ispred spomenika našeg velikog vojvode Stepe Stepanovića i pokažemo svima da se ne bojimo ni ove, kao što se nismo bojali ni prethodnih vlasti. Za bolje sutra! Za naš grad!“, kaže se u saopštenju koje je potpisao Radiša Ćeriman, student master studija politikologije.

Izvor: TV Lav plus

PODELI