Opštinski štab za vanredne situacije opštine Arilje doneo je jutros odluku da se proglasi vanredna situacija na celoj teritoriji opštine.

Razlozi proglašenja su neprohodnost državnih, opštinskih i seoskih puteva usled obilnih snežnih padavina što je prouzrokovalo odsečenost domaćinstava, nemogućnost organizovanja nastave u seoskim školama i otežano snabdevanje električnom energijom.

Iz Štaba za vanredne situacije apeluju na građane i vlasnike lokala da čiste sneg ispred svojih radnji i domaćinstava, a na upravnike zgrada da organizuju čišćenje oko zgrada. Inspekcijske službe su na terenu i sprovode kontrolu koja je i zakonska obaveza vlasnika lokala, domaćinstava i upravnika zgrada.

Apeluje se i na Savete Mesnih zajednica da u dogovoru sa inspekcijskim službama Opštinske uprave opštine Arilje dogovore angažovanje mehanizacije i organizuju čišćenje seoskih puteva.

Ekipe i vozila hitne pomoći su na terenu. Savetuju se građani da redovno koriste svoje terapije, a ako ima potrebe za hitnom intervencijom mogu se javiti u Hitnu pomoć i ona će im biti ukazana po strogo i stručno ustanovljenom redosledu procedura.

Za nastale probleme na terenu građani se mogu obratiti predsednicima svojih Mesnih zajednica koji je u konstantnom kontaktu sa Štabom za vanredne situacije, navodi se u saopštenju.

Vanredna situacija u Opštini Ivanjica

Vanredna situacija je proglašena i na teritoriji Opštine Ivanjica, potvrdio je za TV Lav plus predsednik opštine Zoran Lazović. On je rekao da je oko šest hiljada stanovnika podgolijskih i javorskih sela odsečeno od sveta.

Izvor: TV Lav plus

PODELI