U zajedničkoj organizaciji Izdavačke kuće Pčelica i Narodnog Muzeja Čačak, u sredu 26. decembra u prostorijama Muzeja održana je prva velika promocija romana Mali vojnik Velikog rata, istoričara Zorana Milekića.


Pored autora, u promociji knjige su učestvovali Kamerni hor i trubački duo Srednje muzičke škole Doktor Vojislav Vučković, koji su izveli pesme karakteristične za period Prvog svetskog rata, polaznik Dramskog studija Doma kulture Radoje Ivanović, koji je u ulozi Momčila Gavrića izveo scensku adaptaciju odlomka romana, i urednica u Izdavačkoj kući Pčelica Aleksandra Bojović, koja je govorila o književnim aspektima ove knjige. Program je vodila Bojana Jovanović, urednica u Izdavačkoj kući Pčelica. Promociji je prisustvovao i stariji sin Momčila Gavrića, Branislav Gavrić, koji nažalost, savladan emocijama, nije uspeo da posvedoči o životu svog oca.


Podsećanja radi, Mali vojnik Velikog rata je biografski roman o Momčilu Gavriću, najmlađem podoficiru Prvog svetskog rata. Pčelica je ovaj roman objavila povodom obeležavanja stogodišnjice proboja Solunskog fronta i kraja Prvog svetskog rata.

PODELI