U organizaciji Sportskog saveza Užica po 34 put dodeljene su nagrade za najbolje sportiste grada za proteklu godinu. Za sportistu grada Užica za 2018-tu godinu proglašen je igrač Košarkaškog kluba Sloboda, Petar Marić.

Košarkaškom klubu Sloboda ove godine na dodeli nagrada za najbolje sportiste grada u organizaciji Sportskog saveza Užica pripala su čak tri priznanja. Sloboda je proglašena za najbolju sportsku ekipu u 2018.godini, za najboljeg trenera proglašen je Vladimir Lučić, a Petar Marić, najbolji sportista Užica u 2018.godini član je Košarkaškog kluba Sloboda.

,,Ovo je stvarno čast i privilegija. Toliko poznatih sportista širom sveta i Evrope, reprezentativaca, osvajača medalja, rođenih i poniklih u Užicu bili su na ovom mestu, ja u takvoj konkurenciji zaista sam počastvovan“ , rekao je ovogodišnji nosilac titule najboljeg sportiste grada Užica za 2018. godinu Petar Marić.

Za istaknute sportske rezultate postignute u atletici za osobe sa invaliditetom za sportistu grada Užica za 2018. godinu proglašen je Nebojša Đurić.

Foto: TV Lav plus

„Ja živim za ovaj sport, dok ima života u meni baviću se sportom, a nagrade i medalje, valjda stižu kao nagrada za veliki napor i trud, rekao prilikom uručenja ovog priznanja Nebojša Đurić.

U kategoriji mladih nada Vladimir Marić je najbolji mladi perspektivni trener, a u ustoj kategoriji  za pionire, kadete i juniore za najbolje u 2018.godini proglašeni su Marko Pečeničić, Jelena Todorović, Aleksa Cvetić, Vera Popović i Jovana Arsić.

Posebno značajna priznanja Sportskog saveza Užica dodeljena su u kategoriji školskog sporta. Nagradjene su Osnovna škola „Nada Matić“, i Užička gimnazija, a Jovanović Aleksandra, je najbolje plasirana učenica. Jasmina Bajić i Jelena Savić su nagrađeni profesori.

Foto: TV Lav plus

„Ovo je bez sumnje i meni motiv da radim više, ali i ljudima iz grada da nam pomognu, da konačno, Osnovna škola „Dušan Jerković“  iz koje dolazim i kojoj postoji mnogo mlade, u sportu talentovane dece konačno dobije salu za fizičko“, istakla je nagrađena profesorka.

Foto: TV Lav plus

Milivoju Petroviću, posthumno dodeljena je nagrada Sportskog saveza Užica za životno delo. Za doprinos razvoju sporta u Užicu  nagradu je dobio i sportski radnik Drago Avramović, a u medijskoj sveri za promociju sporta nagrada je pripala Iliji Petronijeviću i Nedeljniku „Vesti“. Specijalne nagrade Sportskog saveza Užica ove godine dodeljene su Nikoli Filipoviću, Tijani Malešević, Maji Aleksić i Milošu Zariću.

Izvor: TV Lav plus

PODELI