Kako vremenski uslovi dozvoljavaju, građevinska sezona u Gornjem Milanovcu ne jenjava. Još jedan od ukupno dvadeset jednog putnog pravca nekategorisanih puteva danas je asfaltiran.

Foto: OU Gornji Milanovac

U pitanju je put u zaseoku sela Jablanica. Podizanje kvaliteta infrastrukture pa slobodno rečeno i života na seoskom području, bio je povod da predsednik opštine Dejan Kovačević poseti ovo selo nadomak Gornjeg Milanovca.
„Ovde danas završavamo 615 metara nekategorisanog puta. Učešće opštine Gornji Milanovac i meštana iznosi ukupno nešto preko 2.300.000 dinara. Ovo je nastavak kampanje gradnje puteva na seoskom području. Mi ćemo dokle god bude lepo vreme raditi to ove godine. Za sledeću godinu imamo ambiciozan plan kako ćemo i rekord koji smo postigli ove godine da nadogradimo, da bude još veći. Da ponovim, ove godine biće urađen 21. putni pravac na selima – nekategorisanih puteva, 9 pravaca lokalnih puteva i 3 ulice u gradu od kojih je jedna već u završnoj fazi. Ove ostale dve očekujemo da će biti završene do polovine ovog meseca “ izjavio je Kovačević prilikom obilaska radova.

Foto: OU Gornji Milanovac

Po rečima predsednika MZ Jablanica Radoslava Stekovića rešavanjem problema puteva rešava se ozbiljan problem u selu:
„Interes sela je struja, voda i putevi. Mi što se tiče vode nemamo problema ali imamo problema sa putem. Sada se radi 615 metara u reonu Blagojevići. To je zahvaljujući Opštinskoj upravi i predsedniku opštine Dejanu Kovačeviću. Moram da napomenem da se moramo zahvaliti i JP za izgradnju koji su nam izašli u susret sa mašinama.“

Od danas, građani mogu aktivnije učestvovati u predlozima i sugestijama vezanih za poboljšanje uslova za život u Gornjem Milanovcu, pa tako i po pitanju infrastrukturnih objekata. Naime, učestvovanjem u anketi koja je svima dostupna na opštinskoj veb stranici, odnosno popunjavanjem upitnika, građani će doprineti da se sredstva budžeta Opštine Gornji Milanovac upotrebe na najbolji mogući način.

Izvor: TV Lav plus

PODELI