Izdavačka kuća Pčelica, jedan od najvećih izdavača literature za decu u zemlji i regionu i ove godine će nastupiti na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu, koji se održava od 10. do 14. oktobra i predstavlja najveću svetsku manifestaciju knjiga, na koji će nastupati preko 7 000 najznačajnijih izdavača iz celog sveta.
Pored postojećih prevedenih naslova, među kojima su najpopularnije edicije Priče iz šume, Male knjige o velikim ljudima, Prijatelji iz savane, Pčelica je za ovogodišnje predstavljanje u Frankfurtu pripremila i nove naslove. U pitanju su edicije Naklon ženama i Čudesna planeta.
Naklon ženama je serijal ilustrovanih biografskih knjiga posvećenih ženama koje su u različitim sferama života i rada ostavile svoj neizbrisiv trag. Prvo kolo čine knjige: Frida Kalo, Amelija Erhart, Isidora Dankan, Roza Parks, Koko Šanel i Marija Kalas. Drugu ediciju čine neobične ilustrovane enciklopedije Čudesna planeta, koje se bave mističnim pojavama, neobičnim delima prirode, ali i najvećim dostignućima ljudskog uma koja unapređuju planetu, ali je često i ugrožavaju.
Izdanja Izdavačke kuće Pčelica su već prevedena na kineski, italijanski, turski, islandski, češki, slovački, poljski, rumunski, bugarski, kao i jezike svih bivših jugoslovenskih republika. Pored toga Pčelica je dobitnik i nekoliko međunarodnih priznanja za svoja izdanja.
Ekipa Pčelice se nada da će i ove godine u Frankfurtu ostvariti saradnju sa kolegama izdavačima iz različitih delova sveta i uspeti da svoja izdanja plasira i na druge svetske jezike.

Izvor: TV Lav plus

PODELI