Ovog vikenada u Mrčajevcima, će biti održana 16- ta po redu Kupusijada. Svečanom otvaranju manifestacije prisustvovaće  državni sekretar u ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Zoran Kasalović. Pokrovitelj je grad Čačak, koji je za organizaciju kupusijade izdvojio 2,2 miliona dinara, a organizator je Turistička organizacija Čačka.

Prvog dana manifestacije održaće se narodni višeboj. Prijavljeno je 8 ekipa, a takmičari će se nadmetati u nadvlačenju konopca, bacanju kamena s ramena i skoku u dalj. U subotu u 9 sati je potpaljivanje vatre i početak takmičenja u kuvanju  kupusa koje ce se odvijati u tri kategorije.

Proglašenje pobednika 16 kupusijade i dodela  zlatnog, srebrnog i bronzanog lonca je u nedelju u 18 i 30 časova. Tokom trodnevne manifestacije posetioce očekuje bogat kulturno umetnički program koji će početi u petak u 17 sati koncertom KUD FRA i Igalo. Na bini ispred Doam kulture, u naredna tri dana nastupice i KUD Žele, Abrašević iz Kragujevca, kao i brojne pevačke grupe, frulaši i solisti.

Oragnizatori očekuju dobru posetu, a prema rečima direktora TOČ –a već sada su popunjeni svi smeštajni kapaciteti u gardu. Za posetioce obezbeđen je parking koji ce koštati 150 dinara, a sa autobuske stabnice u Čačku sva tri dana obezbeđen je besplatan prevoz za posetioce kupusijade.

Opširnije u prilogu…

TV Lav plus

PODELI