Grad koji je tokom maja i juna u tri navrata zahvatio nekoliko čačanskih sela, pričinio je štetu u iznosu od 194 miliona 350 hiljada dinara.  Štetu od grada prijavila su 92 domaćinstva.

Najviše su stradale poljoprivredne kulture i to na površini od skoro 200 hektara. Procenat oštećenja pojedinih ratarskih i povrtarskih kultura kreće se od 30 do 100 odsto, a voća i krmnih kultura od 60 do 100 odsto. Na teritoriji grada Čačka nepogodom je bilo zahvaćeno više sela Milićevci, Gornja Gorevnica, Miokovci, Preljina, Banjica, Viljuša i Jančići. Najviše štete je pričinjeno u selu Miokovci. U Preljini je bilo štete na plastenicima i na rasadi od povrća koja se proizvodila u spoljašnjim uslovima. Kod voćarskih kultura naročito su nastradali zasadi jabuka, krušaka, kajsija, trešanja, višnje, šljiva, maline, kupine i drugo voće koje je bilo u fazi zrenja i fazi razvoja ploda. Kod krmnih kultura nastradale su livade sa veštačkom i običnom travom, parcele sa detelinom.

Ovaj izveštaj biće prosleđen kancelariji za upravljanjem javnim ulaganjima Republike Srije koja bi trebalo da pomogne u saniranju posledica elementarne nepogode.

TV LAVplus

PODELI