Članovi Gradskog veća,  prihvatili su na današnjoj sednici amandmane na predlog akcionog plana socijalnog uključivanja Roma i Romkinja  za period od 2018. do 2025. godine.

Od predloženih 12, članovi veća prihvatili su 10 amandmana na  predlog odluke o obavljanju komunalne delatnosti  upravljanja komunalnim otpadom. Na sednici je utvrdjen I predlog rešenja o imenovanju direktora dva komunalna preduzeća.

Za direkotra JKP Vodovod predložen je Petar Domanovič, dok je za direktora JKP Moravac u Mrčajevcima predložen Miloje Vojinović. Utvrdjen je i predlog prema kojem će u dve predškolske ustanove Radost i Moje detinjstvo  biti primljeno još 206 –ro dece.

U ovim ustanovama trenutno boravi 3 340 mališana, a nakon ove odluke još 250 –ro dece ostaće na listi čekanja za neko od mesta u predškolskim ustanovama u gradu.

Predsednik gradskog veća Milun Todorović, je rekao i da je grad izdvojio 960 000 dinara za nabavku bioskopskih  karata  za 1800 srednjoškolaca i 2 ipo hilajde učenika čačanskih osnovnih škola, za projekciju filma Laze Ristovskog – Čarape kralja Petra. Reč je o filmu čije je snimanje u toku po romanu Milovana Vitezovića i koji će biti prikazan u okviru obeležavanja dana grada Čačka u decembru ove godine.

O većini ovih odluka konačnu reč daće odbornici gradske skupštine na sednici koja počinje sutra u 10 sati.

TV LAVplus

PODELI