Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, izjavio je danas da je zadovoljan radom svog ministarstva i Vlade Srbije, u prvih godinu dana, i najavio da bi do kraja godine trebalo da bude završena reforma sistema plata u javnom sektoru.

„Mislim da su svi ministri radili predano. Ministarstvo na čijem sam čelu i tim ljudi koji tamo radi, uspeo je da 14 zakona bude izglasano u parlamentu, mislim da je to dobar podatak“, rekao je Ružić za televiziju Prva.

On je istakao da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uradilo sve što je bilo predviđeno akcionim planom i da ih očekuje veliki posao, da završe reformu sistema plata u dogovoru sa Ministarstvom finansija.

„Neophodno je upodobljavanje platnih razreda i platnih grupa, spemamo uredbu po tom pitanju, a otvorićemo i dijalog sa sindikatima. Očekujemo da se sve to završi do kraja godine“, kazao je on.

Upitan o rekonstrukciji vlade koja bi, prema pisanju medija trebalo da budu u oktobru, Ružić je rekao da ne bavi pitanjem rekonstrukcije.

„Ali, svaka rekonstrukcija koja vodi boljitiku je pozitivna“, ocenio je.

Izvor: Beta
PODELI