Nenad Jevtović (39) iz Mojsinja, koji se tereti da je pre dve nepune nedelje izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradale četiri osobe, suočen je sa zatvorskom kaznom od 12 godina.

Naime, njemu se na teret stavlja da je izvršio teško rivično delo protiv bezbednosti saobraćaja, za koje je zaprećena zatvorska sankcija u trajanju od dve do 12 godina. Pravni stručnjaci sa kojima smo razgovarali ističu da će kazna zbog četvorostrukog smrtnog ishoda gotovo izvesno biti bliža gornjoj nego donjoj zaprećenoj granici.

Jevtović je, kako se navodi u izveštaju Višeg tužioca, u trenutku nesreće u krvi imao 1,59 promila alkohola, što se smatra teškom alkoholisanošću. U takvom stanju vozio je magistralom ogromnom brzinom, pretpostavlja se većom od 150 kilometara na sat.

– Dvojica policajaca sa motociklima su nepun minut pre nesreće bili na bezninskoj stanici na magistralmom pravcu Mrčajevci – Preljina i videli kako je jedan automobil projurio neverovatnom brzinom. Odmah su stavili kacige i krenuli da ga sustignu i isključe iz saobraćaja. Međutim, nisu uspeli da ga sustignu, a on je koju desetinu sekundi kasnije napravio nesreću. Patrola na motociklima praktično je prva stigla na lice mesta i zatekla pravi užas. Vozač “škode“ sasvim sigurno nije bio ni svestan da ga policija juri – rekao je za Morava info izvor blizak saobraćajnoj policiji u Čačku.

Saobraćajni policajci kažu da su Jevtoviću redovno pisali prijave i da su ga poznavali ga kao izuzetno drskog u saobraćaju.

Jevtović se nalazi u pritvoru. Ranije se u medijima pojavila informacija da će ga zastupati poznati čačanski advokat koji je u trenutku nesreće bio u Rusiji. Prema infoormacijama Morave info, taj advokat odbio je da ga zastupa.

Teška saobraćajna nesreća u Mojsinju dogodila se 15. juna u noćnim satima. U njoj su živote izgubili braća iz Bumbarevog brda Petar (24) i Milija Paunović (21), kao i Bresničani Ivana Joković (33) i Bojan Lazović (24).

Izvor: Morava info

PODELI