Izveštaji o poslovanju svih čačanskih javnih komunalnih preduzeća u  2017., javnog preduzeća Gradac za isti period i  regionalnih preduzeća Rzav i Duboko obeležiće 22.sednicu Skupštine grada Čačka koja je danas počela. Na dnevnom redu su i  izmene i dopune Statuta grada Čačka, kao i  predlozi Komisije za izbor direktora Turističke organizacije Čačak , dok će za  ustanovu  Zračak biti predložen vršilac dužnosti direktora.

Predlog za  izmenu  i dopunu  Statuta grada  podneli su  predstavnici GG „Za napredniji Čačak dr Aleksandar Radojević“. Dok će se nacrt  aktuelne odluke naći pred odbornicima, zahtev ove odborničke grupe da  izveštaji o radu zdravstvenih ustanova ,  čiji je osnivač grad , kao dopunska tačka budu na dnevnom redu,  nije prihvaćen. Obrazloženje je da je predlog  opravdan , ali nije u skladu sa odredbama  Poslovnika o radu Skupštine grada. Ipak , doktorka Ljiljana Milovanović  se nada da će se ovaj predlog  naći pred odbornicima  na  jednoj od narednih sednica, ali , kako je rekla , očekuje i da će se pristupiti i izmeni Poslovnika o radu Skupštine.

Mnogo više diskusije na sednici će izazvati predlozi Komisije za izbor direktora ustanove Zračak  koja već  duže vreme muku muči sa izboromrukovodioca . Kako smo nezvanično saznali na sednici će biti postavljen vršilac dužnosti direktora ove ustanove jer je poslednji konkurs poništen.Prema rečima odbornice Grupe građana za napredniji Čačak Violete Marković to je moglo da bude urađeno i na prethodnoj Skupštini kada već direktor nije izabran. „Odbornička grupa Dveri je protiv toga da bude postavljen vršilac dužnosti jer oni sve vreme govore da ne mogu ustanove i  javna preduzeća funkcionisati u ve de stanju“, rekla je Milica Prokić. Predsednik Skupštine Igor Trifunović je podsetio da je ponovo došlo do neusaglašenosti prilikom objavljivanja konkursa.

“Nelogično je da tekst konkursa koji je dostavio Upravni odbor  ustanove Zračak,  Nacionalna služba za zapošljavanje izmeni“, kazao je Trifunović i dodao da je u ovom prelaznom periodu generalni stav gradskog rukovodstva da kandidat za vršioca dužnosti bude neko iz kolektiva ustanove Zračak.

Predsednik Skupštine Igor Trifunović/Foto: LAVplus

Predstavnica Dveri ogorčena je i zbog  raspodele   sredstava za medije na konkursu koji je raspisalo  Ministarstvo kulture i informisanja za projektno informisanje.“Ono što je za ovaj grad izrazito poražavajuće je  da mediji u Čačku nisu dobili skoro ništa“, rekla je  Milice Prokić.

Odbornica Pokret Dveri Milica Prokić/Foto: LAVplus

Kao  dopunska tačka  22. sednice  biće i  razmena parcela između grada i  preduzeća Čipsi vej  čime će se stvoriti uslovi za probijanje   ulice broj 7  koja se nalazi u blizini gradske Bolnice. Na taj način biće rasterećen saobračaj kroz grad jer će na ovu saobraćajnicu biti preusmeren teretni saobraćaj naročito u ovom periodu dok traje rekonstrukcija vijadukta.

TV LAVplus

PODELI