Savet Sabora  frulaša Srbije „Oj Moravo“ na prvoj sednici jednoglasno je usvojio program ovogodišnjeg 31.Sabora koji će biti održan 21. I 22.jula u Prislonici.  Domaćin manifestacije biće Slavica Đukić Dejanović, ministarka u Vladi Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku. Starešina Sabora je Bora Dugić, a  umetnički direktor  etnomuzikolog Svetlana Azanjac. Sabor će posetiti ambasador Kine u Srbiji  Li Mančang. Gost – domaćin Sabora biće opština Rača. U okviru izdavačke delatnosti manifestacije biće objavljeni  zbornik eseja Miodraga Azanjca pod nazivom Srpska umetnost flaute, frula – flauta od iskona i tradicionalno list Frula.

I ove , kao i prethodnih godina program Sabora je veoma bogat i kvalitetan. Predsaborske aktivnosti su počele u aprilu. Programom su predviđene brojne izložbe, radionice, monodrama o kralju Petru II Karađorđeviću „Kraljev put“, besede pod Vujnom, takmičenje u pripremanju starih jela. Sabor će otvoriti Vujanska dobrodošlica u subotu,  21.jula,  u 14 časova polaganjem venaca na spomen ploču  osnivača Sabora i podizanjem saborske zastave i zastave Republike Srbije.

Predtakmičenja za 31. Sabor frulaša biće održana u : Osanici kod Žagubice, Boljevcu, Rači, Vranjskoj Banji, Igrošu kod Brusa i Iđošu kod Kikinde. Učesnici će se nadmetati u nekoliko kategorija.

TV LAVplus

PODELI