Karate klub „Borac“ iz Čačka je ove godine po 47. put organizovao međunarodni karate turnir „Zlatni pojas Čačka“ koji se održava 20. i 21. aprila. „Zlatni pojas Čačka“ je najstariji i najkvalitetniji pozivni karate turnir u Evropi.

Zbog svog kvaliteta, tradicije i značaja, ovaj turnir se nalazi u zvaničnom kalendaru takmičenja Evropske karate federacije. Ovogodišnji turnir okupio je preko 2.000 učesnika, a među njima veliki broj evropskih i svetskih karate šampiona iz zemlje i inostranstva. Sportski savez Srbije je dao svoj doprinos ovom turniru.

Predsednik karate federacije Slavoljub Piper je u znak zahvalnosti uputio specijalno priznanje predsedniku Sportskog saveza Srbije Davoru Štefaneku, a koji je u njegovo ime primio generalni sekretar SSS Goran Marinković.

– Čast nam je da kao Sportski savez Srbije podržimo 47.međunarodni karate turnir „Zlatni pojas Čačka“. Učešće su uzele 23 zemlje, odnosno preko 1.000 takmičara i na tome može samo da se čestita. Čestitam karate klubu „Borac“ na ovako dobroj organizaciji, na promociji grada Čačka i karatea. Ovo je samo dokaz da „Zlatni pojas Čačka“ postaje sportski zaštitni znak grada kojim Čačani treba da se ponose – istakao je Marinković.

Novosti

PODELI