Na sednici Skupštine Gradske opštine Sevojno održanoj juče izabrano je novo rukovodstvo ove opštine. Mašinski inženjer Ivan Marić (SNS) je novi predsednik opštine, dok je za njegovog zamenika izabran Milivoje Jeremić (SNS) koji je na istoj funkciji bio i u prethodne četiri godine.

Osim Marića i Jeremića, skupština je imenovala i pet članova Opštinskog veća: Vericu Maričić, Vladimira Sokića, Borka Vujovića, Miliju Kulaševića i Miodraga Pejića.

U svom obraćanju odbornicima po izboru za najvišu funkciju u Opštini Marić je kao prioritetne, istakao deset tačaka na kojima će rukovodstvo raditi u narednom periodu. To je pre svega izgradnja komunalne infrastrukture, puteva i ulica, zatim sportske hale, rekonstrukcija i adaptacija Stare škole, dogradnja vrtića…ali i poboljšanje rada ambulante, aktivnosti u oblasti privrede, ekologije, poljoprivrede, obrazovanja…

„U Sevojnu se trenutno radi rekonstrukcija vodovoda u Sokolskoj ulici i izgradnja parking prostora na više lokacija, ali se rade i projekti koji će biti realizovani ove i u narednim godinama“, rekao je Marić i dodao da se pored adaptacije Stare škole za koju je od Ministartva državne uprave i lokalne samouprave dobijeno 8,5 milona dinara u narednom periodu očekuje realizacija projekata za koje su Vlada Srbije i ministarstva već obezbedila sredstva a to su: izgradnja sportske sale, pasarele i dogradnja vrtića.

Na konstataciju novog predsednika opštine Ivana Marića da očekuje podršku od svih odbornika u radu za opšti interes Sevojna, opozicioni odbornik Avram Ilić je istakao da će sevojnička opozicija biti konstruktivna i podržati sve što vlast radi ukoliko je to u interesu Sevojna.

TV LAV plus

PODELI