Čelnici Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije održali su danas sastanak u Operativnom centru sistema odbrane, gde su razmatrali bezbednosnu situaciju u zemlji i svetu i bezbednosne rizike i potencijalne pretnje po građane Srbije, a posebno na prostoru Kosova i Metohije.

 Sastanku su pored predsedavajućih ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i ministra odbrane Aleksandra Vulina, prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i direktor Policije Vladimir Rebić.

Ministri Vulin i Stefanović konstatovali su da bezbednosni sistem Srbije u potpunosti funkcioniše, da nadležne službe uspešno čuvaju mir i bezbednost građana, a da Vojska Srbije i policija konstantno unapređuju operativne sposobnosti sa ciljem zaštite građana, teritorijalnog integriteta države i očuvanja mira i stabilnosti na ovim prostorima, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Kako se navodi, razmatrane su i mogućnosti unapređenja saradnje vojske i policije, zajedničkog rada na razvijanju sistema obuke, sa posebnim osvrtom na jačanje kapaciteta sistema odbrane Srbije za suprostavljanje terorističkim pretnjama i drugim bezbednosnim izazovima i rizicima.

Izvor: Beta

PODELI