U Klubu narodnih poslanika danas je potpisan ugovor između predstavnika Ministarstva kulture i informisanjai predsednika opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića u cilju podsticanja lokalnog razvoja kroz podršku programima iz oblasti kulture i umetnosti u iznosu od 6.500.000,00 dinara.
Opština Gornji Milanovac učestvovala je na konkursu Gradovi u fokusu 2018. koji je raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja. Osnovni cilj učestvovanja na ovom konkursu je da svi programi, projekti i manifestacije u 2018. godini u potpunosti budu realizovani, unapređeni i da okupe što veći broj publike.
Ministarstvo je odobrilo sredstava za unapređenje tehničkih kapaciteta Doma kulture za realizaciju filmskih projekcija u 3D formatu. Nabavkom i nadgradnjombioskopskogprojektora i opreme (sočivo – objektiv, stalak, 3D naočare) kojaćeomogućitiprojekcijefilmova u 3D formatu, očekuje se daće i u 2018. godinitrendpovećanjabrojagledalacanafilmskimprojekcijamakao i brojfilmskihprojekcijabitinastavljen, štoćeznačajnouticatinapovećanjeprihoda i pomoći u ostvarenjuglavnihciljeva: očuvanjupostignitogkulturnograzvitka, samoodrživostkulturekrozosavremenjavanjekulturnih ustanova, podizanjukvaliteta i nivoa kulturnih usluga.
Takođe, Ministarstvo je odobrilo sredstva i za sanaciju i adaptaciju zgrade muzeja Rudničko-takovskog kraja u Gornjem Milanovcu. Ovaj projekat je od izuzetnog značaja za dalji rad Muzeja u čijoj se zgradi nalaze ključne muzejsko – zavičajne postavke i legati: postavka o istoriji rudničkog kraja, Takovskog ustanka, grada Milanovca i dinastije Obrenovića, legati Braće Nastasijevića, Božidara Prodanovića i porodice Miše Lazića. Sam objekat poseti oko 5000 posetilaca godišnje, dok ga svakodnevno koristi 20 zaposlenih. Sanacija i adaptacija je od vitalnog značaja za dalji muzejski rad i čuvanje kulturnih dobara velike važnosti u uslovima koje nalažu najnoviji muzeološki propisi i standardi.

TV LAV plus

PODELI