Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” obeležiće i ove godine 2. april, dan kada je 1805. godine rođen Hans Kristijan Andersen, danski pisac za decu. Ovaj datum se od 1967. godine proslavlja kao Svetski dan dečje knjige, organizuju se različiti programi posvećeni deci i skreće pažnja javnosti na to koliko je važno deci u najranijem uzrastu otkriti vrednost i lepotu knjige i čitanja.

Biblioteka u Čačku, između ostalog prepoznatljiva i po posvećenom radu sa najmlađim čitaocima, će ovim značajnim povodom u dve čačanske osnovne škole predstaviti knjigu „Vesela veštica Nika” autorke Lele Stojanović.

Lela Stojanović, autorka iz Niša objavila je nekoliko zbirki pesama za decu („Zeleni oblak“, „Najlepši osmeh“, „Oaza sreće“), pozorišnih tekstova („Gde je Deda Mraz“, „Vesela šuma čeka Deda Mraza“, „Priča o sreći“, „Pismo Deda Mrazu“, „Novogodišnja  zabuna“, „Učimo slova“, „Čuvari prirode čiste“, „Čuvari planete, Grin i Eki“) itd. Učesnik je brojnih festivala i druženja sa decom u školama, vrtićima.

Gostovanje Lele Stojanović u Čačku zakazano je za petak, 30. mart 2018. godine. Prvi susret održaće se u OŠ „Ratko Mitrović“  u 12.00, a drugi  u OŠ „Tanasko Rajić“ u 13.30 časova.

ТV LAV plus

PODELI