Ulaganje u Vojsku Srbije je ulaganje u standard svakog građanina, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin tokom obilaska radova u Internatu Vojne gimnazije u Beogradu.

Prema rečima ministra Vulina, svi radovi u Vojnoj gimnaziji teku kako treba i zadovoljan je što će naša deca i naši pitomci veoma brzo moći da obavljaju nastavu i da žive u najboljim mogućim uslovima.

Vojno školstvo će se dalje razvijati i naša ideja je da uložimo i više novca i više pažnje u vojno školstvo, i ove godine ćemo moći da kažemo da ćemo imati veći broj upisanih đaka, odeljenja i odgovarajućih usmerenja koja ćemo obezbediti za njih i na taj način ćemo zadovoljiti potrebe Vojske Srbije.

Ali ne samo Vojske Srbije, jer svaki dečak i devojčica koji završe srednju vojnu školu, a naravno posle toga i Vojnu akademiju, je od velike podrške i pomoći čitavoj našoj zemlji.

„Svako ulaganje u Vojsku Srbije je ulaganje u standard svakog građanina ove zemlje“, istakao je ministar odbrane.

On je naglasio da podizanjem kvaliteta života pripadnika Vojske Srbije mi podižemo kvalitet života i svakog građanina ove zemlje.

„Hoću da svaki roditelj zna da kada nam pošalje dete u srednju vojnu školu ili Akademiju, ono će se školovati, živeće i radiće u skladu sa najvišim mogućim standardima. Imaće i najbolji smeštaj, najbolju hranu i najbolje profesore i sve mogućnosti da se kvalitetno školuje, da napreduje i postane zaista na ponos svojoj vojsci i svojoj zemlji“, poručio je ministar Vulin.

On je dodao da će se nastaviti sa ulaganjima.

„Ove godine smo za Vojnu akademiju odvojili oko 300 miliona dinara, za Vojnu gimnaziju je samo za ovu prvu fazu odvojeno više od 30 miliona dinara i neće biti manjka novca kada je u pitanju standard i kvalitet života naše dece“, napomenuo je Vulin.

Rektor Univerziteta odbrane general-major Mladen Vuruna izrazio je zadovoljstvo napretkom građevinskih i infrastrukturnih radova u Internatu Vojne gimnazije.

„Zajedno s radovima koji se sprovode i u Vojnoj akademiji, vrlo brzo ćemo imati odlične uslove i za učenike Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole, za kadete Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije. Osim toga, imamo kvalitetne akreditovane studijske programe i s ovim veoma dobrim uslovima za život i rad pružamo im najbolje moguće uslove za školovanje, a sve to za dobrobit naše Vojske i naše države“, istakao je general Vuruna.

Današnjem obilasku prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, načelnik Vojne akademije pukovnik Miroslav Talijan, načelnik Vojne gimnazije pukovnik Miroslav Gvozdenović i načelnik Uprave za infrastrukturu Ministarstva odbrane potpukovnik Slobodan Starčević.

Radovi, koji se izvode na prizemnom nivou, obuhvataju prilazni plato, uređenje i zamenu stolarije, podnih površina, sanitarnog čvora, molersko-farbarske radove, instalacije vodovoda i kanalizacije, mašinske radove i elektro-energetske radove. Takođe, rekonstrukcija obuhvata i renoviranje učeničkih soba, zajedničkih prostorija, toaleta, čitaonice i biblioteke.

Krajem 2017. godine Ministarstvo odbrane započelo je infrastrukturne radove u Vojnoj akademiji koji obuhvataju renoviranje platoa za postrojavanje, Sportskog centra, pištoljske streljane i unutrašnjost smeštajnih kapaciteta kako bi se poboljšali uslovi života i rada kadeta i starešina u toj visokoobrazovnoj ustanovi.

Izvor: Tanjug

PODELI