Petogodišnji dečak Boško K. iz ariljskog naselja Rigošte, koji je danas u podne upao u reku Rzav, pronađen je nakon sat i po vremena potrage. Nad dečakom je pokušana reanimacija, međutim nakon pola sata borbe za njegov život, lekari su konstatovali smrt dečaka.

Nestanak petogodišnjeg deteta prijavio je oko 12 sati njegov ujak sa kojim se nalazio u šetnji pored reke.

Kako je dečak upao u reku, za sada nije poznato. Ujak je dečaka tražio po obali, a onda je pozvao pomoć i prijavio njegov nestanak.

Spasilački timovi pretraživali su obalu nabujalog Rzava kod Arilja, i nakon više od sat vremena potrage, pronađen je dečak i na licu mesta pokušana je reanimacija.

Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarić rekao je da je smrt dečaka konstatovana u 14.25 sati.

– Oko podne smo dobili dojavu od Policijske stanice Arilje da je dete upalo u vodu, po navodima ujaka koji se sa dvoje dece igrao na gradskoj plaži u Arilju, gde postoje ljuljaške i park. Mi smo na lice mesta izašli sa četiri pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice Arilje i istog momenta smo digli Tim za spasavanje na vodi iz Užica koji su krenuli sa opremom i čamcem ka Arilju – rekao je Cicvarić za Glas zapadne Srbije.

– Pošto je reka nabujala i postojala je mogućnost da je telo odneto velikom brzinom, već smo u Požezi počeli sa pretragom. Takođe smo stavili i Čačak u pripravnost. Tim za spasavanje na vodi je pronašao telo dečaka, na tom mestu je pokušana reanimacija, ali je smrt morala da bude konstatovana u 14.25 – rekao je Cicvarić.

Nivo Rzava je povećan.

Izvor: Blic/ GZS

PODELI