Do petka se u Srbiji očekuju ledeni dani, pri čemu će najniža temperatura biti od -12 do -7 Celzijus, a u četvrtak i do -17 Celzijusa,a najviša od -8 do -3 stepeni, saopštio je RHMZ.
Do kraja dana očekuje se povećanje visine snežnog pokrivača, u većem delu od 5 do 10 centimetara, na istoku oko 20 centimetara.

U petak i ujutro u subotu kiša koja će se mestimično lediti na tlu. U utorak će biti oblačno sa snegom i veoma hladno, ledeni dan. Tokom dana manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, u juznom Banatu, donjem Podunavlju i planinama istočne Srbije, jak, uz stvaranje snežnih nanosa. Najniža temperatura od -12 do -6, najviša dnevna od -7 do -4 stepena Celzijusa.

U Beogradu u utorak oblačno, povremeno sa snegom i veoma hladno. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Temperatura bez većeg kolebanja oko -7 Celzijusa.
Tokom noći između srede i četvrtka kratkotrajno razvedravanje.

U četvrtak ujutro izuzetno hladno, u većini mesta najniža temperatura od – 16 do -13 Celzijusa.

Tokom dana postepeno naoblačenje sa jugozapada, kasnije posle podne i uveče mestimično sa snegom. U petak malo toplije, oblačno sa snegom i kišom koja će se mestimično lediti na tlu.

Od četvrtka do nedelje u kosavskom području jak jugoistočni vetar.

Zatim, do kraja perioda pretežno oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sa susnezicom i snegom, samo u ponedeljak bez padavina.

Izvor: Tanjug

PODELI