Čačak – Bitcoin, tema je predavanja koje je danas u čačanskoj Ekonomskoj školi održao profesor sa Beogradske bankarske akademije. To je jedan od načina da se učenici upoznaju sa visokoškolskim ustanovama , a li i temama koje nemaju priliku da čuju tokom redovne nastave. Predavanje je realizovao tim za karijerno vođenje i profesionalnu orjentaciju ove škole.

Već nekoliko godina unazad u čačansku Ekonomsku školu dolaze profesori sa različitih fakulteta i na taj način upoznaju učenike sa visokoškolskim ustanovama na kojima će nastaviti školovanje. Predavanja na različite teme samo su jedan od vidova saradnje škole i tih ustanova koja učenicima mnogo znače.

Profesor sa Beogradske bankarske akademije Mališa Đukić pokušao je da približi učenicima bitcoin, cripto odnosno digitalnu valutu,koja sve više dobija na značaju, naročito među mladima. Zato je važno da dobiju osnovna znanja o prednostima , ali i rizicima koje donosi ulaganje u ovu virtuelnu valutu.

„Ako koristimo cripto valute korist koju imamo je da plaćamo manji iznos provizija od jedan odsto, dok klasično plaćanje putem banaka može biti tri, četiri ili pet odsto od vrednosti“, kaže Đukić.

Tema je interesantna za učenike , studente, ali i za zaposlene , kompanije , građane. Nakon upoznavanja sa karakteristikama bitcoina odlučiće da li će se upustiti u transakcije sa cripto valutama.

„ Jedan od ciljeva Tima za karijerno vođenje i profesionalnu orjentaciju Ekonomske škole je osim stručnih predavanja, upoznavanje đaka sa mogućnostima upisa na fakultet i edukacija kako bi pravilno izabrali buduće zanimanje“, kaže koordinator Tima profesorka Ivana Milisavljević.

Uz napomenu da će ovakve posete i predavanja škola i ubuduće organizovati, naša sagovornica naglašava da redovno sa profesorima dolaze i bivši učenici , njihovi uspešni studenti , koji takođe đacima prenose značajna iskustva sa studija.

TV Lav Plus

PODELI