Gradsko veće  usvojilo  je predlog budžeta grada Čačka za narednu godinu  u iznosu od četiri milijarde osamdeset pet miliona dinara (4.085.000.000,00), što je za 11,2 odsto više, nego u 2017.  Članovi Veća danas su razmatrali i  programe poslovanja javnih preduzeća, kao i Centra za socijalni rad ,Turističke organizacije  i Sportskog centra “Mladost”.

Nakon petočasovnog zasedanja većnici su usvojili utvrđen  predlog prihoda i rashoda, od čega se očekuje direktno u gradsku kasu 3 milijarde 918 miliona dinara. U strukturi najveći očekivan prihod je na zarade i iznosi, milijardu i  738 miliona, a na imovinu 400 miliona dinara. Gradska kasa u narednoj godini  biće nosilac investicionih i razvojjnih planova , zaključeno je na današnjoj sednici, a biće investirano u poljoprivredu, privredu, kulturu, socijalna davanja i sport. U prvoj polovini 2018. godine, industrijaska zona dobiće   prvog velikog investitora , obećao je gradonačelnik,ali  i dodao da će Čačak biti veliko gradilište, i da nijedan započeti projekat neće biti zaustavljen.

U poslednjih osam godina prvi put je iz kase grada najviše sredstava izdvojeno za investicije, istakao je Zoran Todosijević načelnik  Gradske uprave za finansije.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, očekuje i prihod od novo zaposlenih i smatra da će se,broj od  8.574 nezaposlena lica u narednoj godini smanjiti, a samim tim i povećati prihod u budžetu grada.Od resornih  ministarstva i državnih javnih preduzeća očekuje se dobit od oko dve milijarde dinara.

Gradsko veće raspravljalo je o izmenama i dopunama generalne regulacije Industrijske zone, kompleksa Bolnice i kasarne, i detaljne regulacije Atenice, Rzav Arilje, Duboko Užice, Moravac Mrčajevci, za grejanje Čačak, Komunalac, Gradsko zelenilo, Parking servis i Gradac i njihovih programa poslovanja za narednu godinu.

TV Lav Plus

PODELI