Čačak – U prvih devet meseci 2017. u budžetu grada Čačka ostvaren je prihod od dve milijarde 74 miliona dinara. To predstavlja 59 odsto planiranog prihoda , rečeno je na sednici Gradskog veća Čačka. Gradonačelnik je istakao da su projekti koji su planirani osnovnom odlukom I investicionim budžetom u fazi realizacije I dodao da grad uspešno izmiruje svoje obaveze.

Najveći prihod u budžetu grada ostvaren je od poreza na zarade. To je 33 miliona dinara više novca nego u istom period prošle godine, a čak 87 miliona dinara više nego u 2015. Odstvaren je značajan prihod I od poreza na samostalne delatnosti. Projekti koji se realizuju, a koji su opredeljeni osnovnom odlukom o budžetu su: industrijska zona u Preljini I Konjevićima, rekonstrukcija Doma vojske za potrebe Gradske biblioteke , programi predškolskih ustanova čiji je osnivač grad Čačak I privatnih , sprovedene su aktivne mere politike zapošljavanja , izdvojena su sredstva za osnovno I srednje obrazovanje , poljoprivredu.

Zaključno sa 30. septembrom na racunu grada Čačka bilo je 312 miliona dinara . Sva javna preduzeća su solventna i nema potrebe za kreditnim zaduženjem kada je budžet likvidan iako bi procenat izvršenja bio veći , kaže gradonačelnik.

Na sednici Gradskog veća razmatrani su izveštaji o realizaciji programa letovanja dece u dečjem odmaralištu Ovčar u Ulcinju, kao i godišnji programi poslovanja javno komunalnih preduzeća „Čačak“ i „Gradsko zelenilo“ za prvih devet meseci ove godine.

TV Lav Plus

PODELI