Čačak – U Čačku je danas boravio ambasador Poljske Tomaš Negodiš sa saradnicima . Cilj posete je početak uspostavljanja saradnje sa čačanskom kompanijom Sloboda , ali i nastavak dobrih poslovnih kontakata u kulturi , nauci i drugim oblastima .

Nakon prijema u kabinetu kod gradonačelnika Čačka , ambasador Poljske u Srbiji razgovor je nastavio sa čačanskim privrednicima.

Inicijator posete poljskog ambasadora Čačku je počasni konzul Srbije u Poljskoj Ranko Tomović , Čačanin, koji je pre 25 godina otišao iz grada na Moravi. Naglašavajući da su danas odnosi između Srbije i Poljske najbolji u istoriji odnosa između ove dve zemlje, Tomović je podsetio da će ekonomska razmena ove godine dostići milijardu i dvesta evra.

Osim o saradnji na ekonomskom , kulturnom i naučnom nivou sa gostima iz Poljske gradonačelnik Čačka razgovarao je i o unapređenju rada lokalnih samouprava na osnovu poljskih iskustava. Istovremeno čačanski privrednici, među kojima su Atenik komerc , Uni promet i drugi razgovarali su o nastavku saradnje koja postoji već godinu i po dana.

U nastavku boravka u Čačku ambasador Poljske je posetio kompaniju Sloboda . Tom prilikom, nakon obilaska pogona, gostima je prikazan film o kompaniji, a ambasador je izrazio želju o razmeni vojnih proizvoda između Slobode i poljske vojne industrije.

TV Lav Plus

PODELI