Lučani – U Lučanima će  sutra biti započeta  rekonstrukcija Predškolske  ustanove „Naša radost“. Na taj način oko 150 mališana imaće mnogo bolje uslove od onih koji su do sada postojali . Sredstva su obezbedili Ministarstvo  privrede i lokalna samouprava . Izvođač radova je ivanjičko preduzeće Graditelj , a rok za završetak radova  je 120 dana.

U okviru rekonstrukcije  PU  „Naša radost“  biće zamenjen krovni pokrivač, stolarija i podne obloge. Rekonstruisan objekat zgrade vrtića jedan je od nekoliko u Lučanima koji je obuhvaćen  projektom energetske efikasnosti  što  podrazumeva racionalniju i efikasniju upotrebu energije, bez bilo kakvog odricanja.

Dok radovi budu trajali  deca ne mogu biti u vrtiću. Nadležni su se angažovali da im obezbede adekvatne uslove i roditelji ne moraju da brinu da će mališane morati  da vode u vrtić u Guču  što je bila jedna od solucija.

Vrednost ove investicije je oko 17 miliona dinara. Osam miliona je obezbedilo Ministrastvo privrede, a opština Lučani  devet miliona dinara . Inače, predsednica opštine najavljuje i izgradnju  novog  vrtića kako bi se obezbedio smeštaj za svu neupisanu decu .

TV Lav Plus

PODELI