Čačak – Sezona beskontaktne verzije američkog fudbala u Srbiji počinje narednog vikenda, a prvi turnir organizuje klub američkog fudbala „Angel warriors” iz Čačka.

Čačani prvi put u svojoj istoriji imaju učesnike u ženskom i u seniorskom rangu takmičenja i sa velikim nestrpljenjem očekuju start narednog vikenda.

 Zadovoljni odrađenim pripremama i celokupnom organizacijom, ženski tim ima visoke planove i ambicije pred početak sezone. Na prvom ovosezonskom turniru, pored domaćina naći će se i ekipe Kragujevca, Požarevca i Bora.

Obzirom koliko smo trenirale, trudile se i na treninzima pokazale svoj maksimum, ocekujemo vrhunske rezultate, a nadamo se i pobedi. Treninzi su dobro osmisljeni, sistematicni i veoma cenimo trud nasih trenera i njihovu zelju da nas nauce vrhunskom fudbalu. Rezultati koji ce proisteci bice ponos nas i naseg grada  – kazala je , kapiten ženskog tima, Kristina Kovacević.

Jako sam zadovoljna atmosferom u ekipi. Devojke su zaista sjajne, trude se, uvek daju maksimum i jako brzo uče. Pripreme smo započele jos u aprilu i treneri su se svojski potrudili da nam prenesu svoje znanje, od osnova fudbala pa do najsitnijih finesa. S’ obzirom da smo naporno trenirale i lepo se pokazale na prijateljskoj utakmici protiv muškog fleg tima, očekivanja su visoka iako smo autsajderi. Što se tiče predstojećeg turnira očekujem da se dobro zabavimo, i ukoliko budemo dale sve od sebe, zabeležimo pobede – kazala je, Svetlana Gajić- Ceca : Jedna od najiskusnijih igračica Flega u Srbiji i veliko pojačanje Fleg tima ove sezone:

Kristina Kovačević, kapiten ženskog tima, sa druge strane dodaje da je kompletan tim zadovoljan uslovima koji su im omogućeni i način na koji su zavoleli ovaj sport, iako je to u suštini sport u kome dominiraju muškarci:

Obzirom koliko smo trenirale, trudile se i na treninzima pokazale svoj maksimum, očekujemo vrhunske rezultate, a nadamo se i pobedi. Treninzi su dobro osmišljeni, sistematični i veoma cenimo trud naših trenera i njihovu želju da nas nauče vrhunskom fudbalu. Rezultati sigurno neće izostati i znamo da ćemo biti ponosne na kraju.

Seniorska Fleg ekipa sa druge strane garantuje odličnu predstavu za sve koji dođu i u drugi plan stavljaju rezultat na turniru u kome će se pored domaćina naći i ekipe iz Kragujevca, Bora i Vranja. 

– Nešto sasvim novo u našem gradu, po prvi put se organizuje ovakav turnir. Ovo će biti prvo takmičenje na kom će nastupati seniorski tim u fleg football-u , a i prvo takmičenje u istoriji našeg ženskog tima. Seniorski tim je sastavljen od par iskusnih seniorskih igrača i par momaka koji nikad nisu imali dodira sa američkim fudbalom, cilj je bio da svi zainteresovani oprobaju u ovom veoma atraktivnom nadmetanju. Očekujemo pravi spektakl u nedelju. Pozivam sve sugrađane da u što većem broju dođu i podrže RATNIKE i RATNICE! – kazao je  Kapiten muškog fleg tima Gavrilo Maksimović.

Fleg predstavlja fundament učenja američkog fudbala, igra se bez opreme i cilj je protivniku skinuti zastavicu kako bi se zaustavio napad.  

Svi zainteresovani mogu doći da podrže svoj tim i ukoliko odluče, počnu sa treniranjem američkog fudbala zajedno sa čačanskim Ratnicima. Turnir startuje u nedelju, 15. oktobra, sa početkom od 12h na terenima Sportskog centra Mladost.

TV Lav Plus

PODELI