Lučani – Na području opštine Lučani uveliko se vrši rekonstrulcija lokalnih i regionalnih puteva. U selu Kaona u toku je asvaltiranje državnog puta u dužini od 300 metara ,važne saobraćajnice koja povezuje opštinu Lučani sa Kraljevom. Radove izvodi preduzeće Štrabag. Vrednost ove investicije je oko četiri i po miliona dinara, a sredstva je obezbedilo JP Putevi Srbije.

Kada bude završena rekonstrukcija državnog puta kroz Kaonu oko 600 meštana ovog sela biće mnogo bezbednije. Za njih aktuelni radovi, kažu, mnogo znače jer ima dosta mladih koji nameravaju da ostanu na selu. Postavljanjem horizontalne signalizacije pored škole i đaci će biti bezbedniji.

Uz zahvalnost opštinskoj upravi Lučana i predsednici opštine na čiju inicijativu su započeti radovi, predsednik MZ Kaona Milivoje Rajović naglašava da je na deonici puta koji se asvaltira izuzetno velika frekvencija saobraćaja naročito uoči i u toku Sabora trubača. Put će dobiti novo lice posle nekoliko decenija kada je posledni put rekonstruisan.

Predsednica opštine podseća da je nedavno u okviru velikih infrastrukturnih radova završena rekonstrukcija saobraćajnice Potajnik u dužini od 300 metra odnosno putnog pravca koji vodi prema manastiru Sretenje.

TV Lav Plus

PODELI