Čačak – Čačanski Agronomski fakultet obeležio je danas 39 godina rada. Tim povodom održana je svečana akademija na kojoj je uručeno 52 diplome svršenim studentima na osnovnim , master i specijalističkim studijama. Početek rada beleže dosta skromni uslovi . Kasnije je mnogo toga unapređeno. Studijski programi su inovirani i danas na Agronomskom fakultetu postoji sedam studijskih programa .

U protekle skoro četiri decenije Agronomski fakultet završilo je 1500 sudenata na svim nivoima, a danas studira njih 550 . Više od 90 posto profesora i saradnika uključeno je u naučnoistraživačke projekte . Danas se na ovoj visokoškolskoj ustanovi realizuje 21 projekat koje finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u svim oblastima: osnovnom istraživanju , tehnološkom i inovaciopnom razvoju.

U prethodnom periodu dosta pažnje posvećeno je inoviranju laboratorija nabavkom opreme što doprinosi poboljšanju kvaliteta nastave i naučno istraživačkog rada.

Grad Čačak čini sve kako bi svršeni diplomci Agronomskog fakulteta mogli da se zaposle u domaćim ili stranim kompanijama koje već posluju na našem području, kaže dr Milan Lukić, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje.

Dekan Agronomskog fakulteta prof. dr Vladeta Stevović nada se da će svršeni studenti svojom kompetencijom odnosno stručnošću i znanjem doprineti da naša zemlja bude još bolje mesto za život .

TV Lav Plus

PODELI