Čačak – Posle utakmice između turskog Fenerbakčea i čačanskog Borca, što je bio i jedan od povoda za dolazak u Čačak turskog ambasadora Tanžu Bilgiča u Turskoj će se više znati o Čačku i ovom regionu, rekao je visokii gost iz Turske. Njegov boravak u Čačku je deo priprema za predstojeću posetu Srbiji predsednika Turske Erdogana. Aerodrom u Lađevcima jedna je od tema današnjeg razgovora sa gradonačelnikom Čačka. Za ovaj projekat  turska Vlada je  izdvojila 10 miliona dolara i očekuje se da ovaj novac  upotrebi i razgovara se o načinima da dođe do te realizacije ovog projekta  koji će biti veoma značajan  za čitav ovaj region

Izražavajući zadovoljstvo zbog razgovora sa ambasadorom Turske, gradonačelnik Čačka je istakao da se nada da će i predstojeća poseta predsednika Turske omogućiti dolazak velikog broja investitora u Srbiju, a time i u Čačak.“Koristimo sve prilike i sportske i diplomatske, da ponudimo sve ono što Čačak ima  kako bi ostvarili cilj, odnosno privukli investitore“, rekao je gradonačelnik Milun Todorović.

Današnjem sastanku ambasadora Turske i gradskog rukovodstva prisustvovao je i gradonačelnik Novog Pazara sa saradnicima.

TV Lav Plus

PODELI