Premijerka Ana Brnabić uskoro će, zbog brojnih afera u javnosti, najverovatnije pokrenuti smenu Aleksandra Vulina s mesta ministra odbrane, piše u listu Kurir.

Prema Kurirovim saznanjima šef Pokreta socijalista zbog brojnih afera verovatno više neće biti član Brnabićkinog kabineta, naslediće ga potpredsednica SNS, koja treba da ublaži posledice njegovih skandaloznih ispada

“Vulin je najveće razočarenje kabineta Ane Brnabić, on ide iz greške u grešku i kompromituje Vladu, pa je zato odlučeno da on vrlo brzo bude smenjen. Na tom mestu će ga naslediti Obradovićka, koja je inače i prošle godine bila u igri za tu poziciju. Izbor Obradovićke ublažiće posledice Vulinovih afera, a režimu omogućava da se narodu servira priča da će „Srbija prvi put u istoriji imati ženu ministra odbrane“, što će dobro doći pred izbore u Beogradu”, priča izvor Kurira i dodaje da je Vulin ovih dana, tokom posete Moskvi, u tajnosti lobirao kod Rusa da ga zaštite jer navodno iza njegove smene stoje SAD.

Vulinovo ime se, podsetimo, bezmalo godinu dana pominje u raznim aferama – od zloupotrebe fondova za ratne vojne invalide u prethodnom ministarstvu do afere sa kupovinom stana, kada je izjavio da je više puta išao kod tetke u Kanadu po novac i unosio u zemlju po 9.000 evra.

Kurir

PODELI