Čačak – Drugi put u roku od 15 dana danas je u  čačanskim  školama, članicama Sindikata obrazovanja Čačka,  ponovo održan štrajk podrške Prehrambeno ugostiteljskoj školi koja je u zakonskom štrajku od 4. septembra. U svih 29 osnovnih i srednjih škola časovi su trajali po 30 minuta. Današnjem štrajku podršku su pružile kolege iz Kragujevca,  Kruševca, Niša, Zrenjanina, Bačke Palanke I još iz nekih gradova Srbije.

U Prehrambeno ugostiteljskoj školi radi se o dostojanstvu, kaže professor Bojan Nedeljković. On po ko zna koji put postavlja pitanje u ime kolega: čiji su  kadrovi  postavljeni vršilac dužnosti direktora  i članovi Školskog odbora.

Nema prirodnijeg zahteva od onog koji traži kolektiv Prehrambeno ugostiteljske škole, a koji se odnosi na sastav  Školskog odbora , kaže predsednik SOČ-a Vladimir Adžić I  dodaje da u školi nemaju vremena za čekanje nekakvog papira koji je nedavno najavio miritelj. On  njavljuje potpunu obustavu rada u četvrtak , 28.septembra, I protestni skup istog dana  u Beogradu u 12 časova.

Predsednik SOČ-a kaže da zahtevaju  prijem kod premijerke Ane Brnabić I ministra prosvete,  koji kako tvrdi,  već upućuje  pretnje preko medija zbog najavljenog  štrajka u četvrtak, a nije pozvao  predstavnike sindikata  da  sa njima razgovara  o štrajkačkim zahtevima na šta ga, ističe Adžić,  obavezuje  Zakon o štrajku.

TV Lav Plus

PODELI