Čačak – U eri, uglavnom sablasno praznih srpskih sportskih arena, atmosfera koja je minulog vikenda vladala u Plavoj hali u Atenici koja se sva belela od kimona mladih i talentovanih karatista, predstavljala je pravi praznik za oči. Budući majstori ovog večito popularnog i zdravog sporta, njih više od 700, pristigli su iz 53 kluba sa teritorije Centralne Srbije i Preševa, da bi demonstrirali svoju veštinu.

Dečaci i devojčice, neki strašno ozbiljni i koncentrisani, a drugi nasmejani I orni za šalu, strpljivo su čekali na red I zagrevali se za izlazak na tatami. Na borilište su prvo izašli takmičari u izvođenju kata, posle čega se pristupilo borbama. Simpatije gledalaca pobrao je Miloš Purić iz Karate kluba Šoto iz Beograda koji je još jednom potvrdio da je velika nada srpskog karatea.

Dan kasnije u ateničkom sportskom zdanju održane su kvalifikacione borbe kadeta, juniora I mlađih seniora iz Centralne Srbije, a pobednici su se plasirali na završno takmičenje na kome će učešće uzeti najbolji karatisti iz svih srpskih klubova.

Lav Plus

PODELI