Zlatibor – Zlatiborska „Švajcarija“ ostaće u košmarnom sećanju fudbalerima niškog Radničkog koji su u meču 1/16 finala Kupa, doživeli eliminaciju od ekipe Zlatibora. Srpskoligaš se u 1/8 finala plasirao posle boljeg izvođenja jedanaesteraca (7:6), pošto u regularnom delu meča nije bilo pogodaka. Nimalo ne bi bilo nezasluženo i da su Zlatiborci posao završili posle 90.minuta, pošto su stvorili više izglednijih šansi za gol od poznatog superligaša.

Najbliži vođstvu domaćin je bio u prvom poluvremenu i to u dve situacije kad je Nikačević praktično ostavio golmana Radničkog iza sebe, ali je oba puta previše otišao u stranu i nije uspeo da zavrne loptu ka praznoj mreži. I u nastavku meča Ere su dominirale terenom i u 78.minutu milimetri su ih delili od vodećeg gola. Udarac je uputio Pavlović, međutim, stativa je sprečila veliku radost igrača Zlatibora. U finišu susreta, Mladenović i Ćirović nisu iskoristili ukazane šanse i pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.

Penale za domaćina su realizovali: Miličić, Lazović, Cvetković, Mladenović, Pavlović, Mijač i Nikačević, dok su za goste precizni bili Pavkov, Jovanović, Arsić, Noma, Kovačević i Subić.

Odlučujuća je bila osma serija kada je Nikačević zatresao mrežu Nišlija, dok je Divac odbranio šut Simunovića i tako je zlatiborski David slavio istorijsku pobedu protiv niškog Golijata.

Lav Plus

PODELI