Čačak – Najveći problem Naučno tehnološkog parka u Čačku je  prostor koji bi odgovarao evropskim potrebama I  potencijali koji bi omogućili njegovo  prerastanje I Industrijski tehnološki park. Ovo je jedan od  zaključaka ministra  bez portfelja zaduženog  za inovacije  I tehnološki razvoj prof. dr Nenada Popovića koji je boravio u Čačku.

Naglašavajući da je Čačak oduvek poznat kao mesto sa odličnim inovativnim preduzetnicima ministar Popović je istakao da je inovativna I tehnološka infrastruktura  jedan od osnova tehnološkog razvoja Srbije .U  okviru Naučno tehnološkog parka u Čačku  mladi  imaju mogućnost da pokažu svoje ideje , dobiju savete I finansijsku pomoć I da u saradnji sa privredom pokažu svoja znanja.  umesto Sretka Popadića  koji je podneo ostavku  na mesto direktora  Naučno tehnološkog parka  za vršioca dužnosti imenovan je mladi stručnjak Mirko Pešić kome grad  daje punu podršku, rekao je gradonačelnik .

U institute za voćarstvo  ministar  je upoznat sa faktorima koji onemogućavaju  postizanje ciljeva nakon  perioda  finansijske stabilizacije.

Ocenjujući  posetu  ministra  kao veoma važnu  za Čačak gradonaćelnik Milun Todorović istakao je da grad pruža punu podršku tehnološkom razvoju  jer, kako je rekao, bez inovacaija  neće vredeti investicije ni  domaće ni  strane.

TV Lav Plus

PODELI